Novinky a zľavy
Súťaž a recepty – Varíme naživo s Jem iné

Ako sme sľúbili, je tu naša prvá súťaž s Varíme naživo s Jem iné 🙂
Stačí, ak uvaríte jeden z receptov, ktoré sme vám ukázali počas Varíme naživo a na info@galeriamartin.sk nám pošlite fotku svojho kulinárskeho výkonu a napíšete nám, ako vám chutilo, poprípade, čo ste vylepšili. Súťaž trvá do 16.3.2018.
Výhercovia môžu získať poukážky od Tescomy v hodnote 30€. Držíme palce a (inému) vareniu zdar!
RECEPTY Z PRVÉHO VARÍME NAŽIVO S JEM INÉ
*súťaž ukončená, k výhre gratulujeme Beáte Šályovej, Márii Ševčíkovej a Jane Vronkovej
Quinotto s grilovanou paprikou, pórikom, hlivou a udeným tofu
Foto z knihy S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku. Vydavateľstvo Fortuna Libri, 2015
Potrebujeme:
360 g udené tofu, 125 g quinoa, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 1 oranžová paprika, 1 pór, 250 g hliva, 150 g sušené rajčiny, kurkuma, morská soľ, čierne korenie, olivový olej, čerstvý tymián
Postup:
Tofu osušíme v papierovom obrúsku, aby sme ho zbavili tekutiny. Tofu nakrájame na malé kocky a orestujeme na kvapke olivového oleja. Orestované tofu stiahneme z panvice a odložíme bokom. Na oleji restujeme papriku nakrájanú na prúžky, pridáme hlivu na prúžky a pór na kolieska. Dôkladne premiešame a pridáme kurkumu. Pridáme sušené paradajky, olej z paradajok zlejeme bokom, nepoužívame. Pridáme quinoa, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Quinoa zmení svoje sfarbenie, jej vonkajší okraj spriesvitnie, vtedy je hotová. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením a na záver primiešame orestované tofu a nesekaný čerstvý tymián.
Jačmenné krúpky s cibuľou, slaninkou a kyslou kapustou
Foto z knihy S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku. Vydavateľstvo Fortuna Libri, 2015
Potrebujeme:
500 g kyslej kapusty, 200 g jačmenných krúpkov, 200 g prerastenej slaninky, 3 väčšie červené cibule, 100 g masla, rasca, kurkuma, morská soľ, čerstvá petržlenová vňať
Postup:
Ako prvé si uvaríme jačmenné krúpky v slanej vode, do mäkka. Varíme podľa veľkosti krúpkov, od 7-15 minút. Zlejeme z vodu a odstavíme bokom. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme slaninu nakrájanú na prúžky, orestujeme a pridáme cibuľu nakrájanú na polmesiačiky. Dofarbíme kurkumou a dochutíme čiernym korením. Dusíme do zlatista. Pridáme kyslú kapustu zliatu zo šťavy a restujeme spolu s cibuľovou zmesou. Keď je kapusta opražená do zlatista, dôkladne primiešame jačmenné krúpky. Podávame s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.